Pages

28.4.16

Мляко от кашу | ВЕГЕ Съ ЗНАНИЕ

Мляко от кашу | ВЕГЕ Съ ЗНАНИЕ

Десислава Ичкова added a new photo. - Десислава Ичкова
КОМЕНТАР: Деси ако искаш го накисни, няма никакъв проблем smile emoticon но по принцип кашуто се обработва предварително по някаква по особена схема, понеже иначе е токсично и не се води сурова ядка, защото обработката му е топлинна, до колкото знам smile emoticon та затова аз не го кисна и тук. А когато го смеля така, след това самото мляко ми се сгъстява още, като престои и ми харесва повече, но това е въпрос на предпочитание. Като цяло кашуто не е от най-здравословните ядки wink emoticon обаче пък на това мляко е неустоимо вкусно и за това си струва компромиса smile emoticon поздрави и весели празнични дни

Самата рецепта за мляко от кашу: 
Продукти: 
1 кг непечено кашу
200 гр лимец500 мл изворна чиста вода
 Приготовление:

Ден 1: изсипваме лимеца в един буркан и го измиваме добре. Заливаме го с изворната водичка и го оставяме така да престои два дни, като от време на време може да го поразбъркваме.
Ден 3: изсипваме кашуто в блендера, може би на два пъти е най-удачно да блендираме такова количество, изливаме половината количество от житната вода и доливаме с изворна вода, да се покрият ядките. Блендираме до получаването на гладка кремообразна смес. Повтаряме и с останалото количество ядки, житна вода и изворна вода. Изсипваме готовото мляко в съд за съхранение и оставяме в хладилник.
Ден 5: млякото е готово

FB photo. - Времена за накисване на зърнени, бобови, ядки, семена...

Десислава Ичкова added a new photo. - Десислава Ичкова

КОМЕНТАР:
Деси ако искаш го накисни, няма никакъв проблем smile emoticon но по принцип кашуто се обработва предварително по някаква по особена схема, понеже иначе е токсично и не се води сурова ядка, защото обработката му е топлинна, до колкото знам smile emoticon та затова аз не го кисна и тук. А когато го смеля така, след това самото мляко ми се сгъстява още, като престои и ми харесва повече, но това е въпрос на предпочитание. Като цяло кашуто не е от най-здравословните ядки wink emoticon обаче пък на това мляко е неустоимо вкусно и за това си струва компромиса smile emoticon поздрави и весели празнични дни

27.4.16

Homemade tick repellent

http://www.goodshomedesign.com/summer-is-coming-keep-those-ticks-away/

10 естествени антибиотика, използвани от предците ни EN

http://thespiritscience.net/2015/08/14/10-natural-antibiotics-that-our-ancestors-used-instead-of-pills/

Мусака с елда - Рецепта за Мусака с елда

Мусака с елда - Рецепта за Мусака с елда

Каймата, разбира се, може да се замени с нещо: гъби, коприва, спанак, червено цвекло...

Как се готви елда - готвач.бг

Как се готви елда

Когато си я купувате, търсете светлокафява елда, защото тя е преминала по-малко технични обработки.

17.4.16

Свинско мляко - чистач на тялото

http://www.zdravjivot.org/11543/%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE/

11.4.16

Изкуството на суровоядството - Здрав живот

http://www.zdravjivot.org/23172/%D0%B8%D0%B7%D1%8F%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%8F%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE/

3.4.16