5 класически забравени български ястия - gotvach.bg
"Хляб от нахут
Приготвянето на хляб от нахут е характерно предимно за най-южните краища на станата. Тайната на този ароматен хляб е в наахутената закваска. В обикновена керамична паница се смесват стрит нахут, малко вода и парченце ръжен хляб. Така приготвената смес се покрива и оставя на топло, за да можже да започнат естествени процеси на ферментация. Когато тази естествена мая е готова, се замесва пита от равни части пшеничено и нахутено брашно.Хляб от нахут
Приготвянето на хляб от нахут е характерно предимно за най-южните краища на станата. Тайната на този ароматен хляб е в наахутената закваска. В обикновена керамична паница се смесват стрит нахут, малко вода и парченце ръжен хляб. Така приготвената смес се покрива и оставя на топло, за да можже да започнат естествени процеси на ферментация. Когато тази естествена мая е готова, се замесва пита от равни части пшеничено и нахутено брашно."
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment