8.12.13

божествено вкусен морковен сладкиш

божествено вкусен морковен сладкиш

Cладкиш с моркови
500 гр. настъргани моркови
300 гр. фурми без костилките
100 гр. сурови бадеми или микс с орехи
100 гр. обелен суров шам-фъстък, натрошен на едри парчета
100 мл. кокосово масло
кокосови стърготини и канела, по желание

Изчисти фурмите от костилките и блендирай на паста.
Смели бадемите и орехите на брашно. Натроши шам-фъстъка на едри парчета.
Настържи морковите на едро и разбъркай на ръка с фурмите и ядките.
Разтопи кокосовото масло на водна баня, добави към останала смес и разбъркай добре. По желание добави кокосови стърготини и 2 ч.л. канела на прах.

Изсипи сместа във форма за торта, заглади и прибери в хладилника да стегне.
По желание изсуши в дехидратор за около 6 часа или запечи леко във фурната за около 20 минути. Изчакай да изстине преди да извадиш от формата за торта. Поръси с натрошен шам-фъстък, изсушени розови цветчета или годжи-бери и поднеси с чаша чай. Аз го предпочитам зелен.

No comments:

Post a Comment