30.9.14

Facebook - Много вкусен хляб от лимец, вода, хималайска сол и много месене и втасване

Facebook - Много вкусен хляб от лимец, вода, хималайска сол и много месене и втасване

Първо месене , цяла нощ, второ до обяд после печене , не е кисел дори сладни много е вкусен , мисля че се дължи на кълновете от лимец. замесва се пълнозърнесто брашно от лимец, квас и кълнове от лимец леко напъпипили, от вечерта, на сутринта се добавя хималайска сол или морска не йодирана , подчертавам, че спира ферментацията йода, и се доомесва на по твърди питки , вдига се в въздуха и се мачка само на ръце без брашно докато стане леко лепкаво и се овалва в купа с сусам, мак и овесени ядки, отупва се и се слага в виенско стъкло или глинен съд , може на незалепваща хартия , после се чака докато бухне добре , може и 4-5 часа да отнеме и се мята на 200 градуса около 55 минути , зависи от фурна количество на печене и т н , накрая се изважда напръсква с вода и загъва и докато не изстине не се пипа.

No comments:

Post a Comment