FB - БВО < хляб без мая, квас, сода, бакпулвер и пр.
Споделям с радост опита си за правене на хляб без мая, квас, сода, бакпулвер и пр.
1. нахут - чаена чаша, накиснат от вечерта, сутринта смлян с малко вода в блендер (моят е нутри-булет), 1/3 чаена чаша, сух нахут, смлян на брашно, смесвате, добавяте 1-2 супени лъжици олио, подправки каквито харесвате (моите бяха - планинска чубрица, сух джинджифил, червен босилек - по 1/3 чаена лъжичка), копър и магданоз - зелени, нарязани на ситно. Не мина без 1 яйце (засега). Всичко това добре разбъркано, не е тесто, а смес, малко по-гъста от тесто за кекс, ако е необходимо, добавяте вода. От това се получават 2 питки около 1 см дебели, и около 20 см в диаметър - храна за цял ден! Пече се около 15 мин на 180 градуса - да се отлепи от тавата и да порозовее отгоре.
Много е вкусно!
2. Брашно от лимец и от елда, по равно, 1 кутийка 400 грама сварен грах - смлян на каша. Останалото - както в 1.
3. Същото, с пасирана супа от картофи и броколи.
4,5,6,..., - вариантите са ваши - винаги е вкусно, яде се самостоятелно, няма нужда от супа, второ, десерт. Може със салата - по избор.
Да Ви е сладко!
Най-четени през седмицата | Week's Favourite
No comments:
Post a Comment