http://bezvremieto.blogspot.bg/2016/09/blog-post_14.html
ВЕГАН ГЕВРЕЧЕТА И СОЛЕТИ
Необходими продукти:
150 гр. брашно от спелта
50 гр. брашно от елда
200 мл. кокосова мътеница
100 гр. веган кашкавал Violife
2 с.л. кокосово масло
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. пуканки от амарант
1 с.л. шарена сол
Начин на приготвяне:
В чиста купа смесваме сухите съставки, добавяме ситно рендосания кашкавал и масло, разбъркваме хубаво и на порции сипваме мътеницата докато получим меко тесто. Застиляме тава с хартия за печене и с навлажнени ръце оформяме малки гевречета, с една част от тестото направих и солети с помощта на шприц за по-прецизна и достоверна форма. Печем на 180 градуса до зачервяване. Ако сте толерантни към жълтък, можете да намажете гевречета с него.
Съхраняват се в кутия с капак на стайна температура.
No comments:
Post a Comment