14.9.19

Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?

https://saveti.framar.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%8F%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BE-%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%81-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE

"Загрейте предварително мазнината, в която ще пържите, но в никакъв случай не я оставяйте да задими, за да не се увеличава нездравословният й ефект. Ако започне да пръска, сложете в нея коричка хляб или малко сол. За да не гранясва олиото, в бутилката поставете малко захар и го съхранявайте на тъмно. Миризмата на маста може да отстраните, като й сложите няколко капки лимонов сок. Ако предпочитате да си я приготвяте в домашни условия, предварително изкиснете сланината за няколко часа в студена вода. Свинската мас ще остане бяла и зърнеста, ако на всеки 5 кг разтопена мас изсипете 1 литър прясно мляко. Течността се оставя да ври, докато млякото се пресече и падне на дъното. След това маста се прецежда през гъсто сито или марля, прегъната няколко пъти. Гранясала мас или гранясало топено масло се поправят, като се сварят с прясно мляко, нарязана ябълка, кромид лук или овъглено парче хляб (може и всичко заедно)."

No comments:

Post a Comment