http://iolealternative.com/2019/05/14/%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%BE-%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D1%85%D1%83%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D1%8F%D0%B4%D0%BA%D0%B8/
Какво ни трябва:
1/2 ч.ч. брашно от наут (важно е да е фино, за да се получи хубава консистенция, но съм го правила и с по- едро, както е това от снимките и също се получава чудесно)
Една ч.л. риган
1 ч.л. сол
1 ч.ч. вода
4 с.л. хранителна мая
В купичка смесваме брашното, подправките и 1/2 ч.ч. от водата. Смесваме ги хубаво, за да стане кашичка.
Оставяме на страна и си подготвяме кутийка или формичка, в която ще изсипем сместа да изстива. Леко я намазняваме, за да го отлепим по- лесно.
Взимаме незалепващ тиган или касеролка и изсипваме другата 1/2 ч.ч. от водата. Оставяме да заври.
Прибавяме нахутената смес и започваме да бъркаме интензивно. Сгъстява се много бързо. Не се плашете- все едно правите качамак.
Бъркаме до получаване на много гъста каша. Прехвърляме бързо във формичката и заравняваме хубаво. Работим бързо, защото стяга със скоростта на светлината. Оставяме да се охлади и е готово.
- - -
Както споменах по-горе когато увеличим малко количеството на водата, консистенцията става по- като крем, а с това количестово вода получаваме твърдо сиренце.
Разбира се това зависи и от вида на брашното, но основното е това. И така сега си имаме Бързо веган сирене от нахут без ядки, наслаждавай се 
Тук има рецепта за крема сирене, ако това не е достатъчно 
Какво ни трябва:
1/2 ч.ч. брашно от наут (важно е да е фино, за да се получи хубава консистенция, но съм го правила и с по- едро, както е това от снимките и също се получава чудесно)
Една ч.л. риган
1 ч.л. сол
1 ч.ч. вода
4 с.л. хранителна мая
В купичка смесваме брашното, подправките и 1/2 ч.ч. от водата. Смесваме ги хубаво, за да стане кашичка.
Оставяме на страна и си подготвяме кутийка или формичка, в която ще изсипем сместа да изстива. Леко я намазняваме, за да го отлепим по- лесно.
Взимаме незалепващ тиган или касеролка и изсипваме другата 1/2 ч.ч. от водата. Оставяме да заври.
Прибавяме нахутената смес и започваме да бъркаме интензивно. Сгъстява се много бързо. Не се плашете- все едно правите качамак.
Бъркаме до получаване на много гъста каша. Прехвърляме бързо във формичката и заравняваме хубаво. Работим бързо, защото стяга със скоростта на светлината. Оставяме да се охлади и е готово.
- - -
Както споменах по-горе когато увеличим малко количеството на водата, консистенцията става по- като крем, а с това количестово вода получаваме твърдо сиренце.
Разбира се това зависи и от вида на брашното, но основното е това. И така сега си имаме Бързо веган сирене от нахут без ядки, наслаждавай се 
Тук има рецепта за крема сирене, ако това не е достатъчно 
posted from Bloggeroid
No comments:
Post a Comment