https://www.facebook.com/groups/1830831407232538/permalink/3348429668806030/?sfnsn=mo&ref=share
Elena Stoyanova :
"Чай от ферментирали къпинови листа и ферментирали (с вишните без костилки) вишневи листа. За разкош и сушени листа от смокиня.
Къпиновите листа са от диви къпини . Берат се най-нежните в ранна пролет. Стриват се между пръстите ,да станат меки и влажни. Ферментирах ги в бурканче, поне 24 часа ,като преди това ги накиснах за половин час във ферментирала напитка от ягоди и бъз. После изсуших. Листата с вишни сложих към ферментацията на буркан, пълен с вишни, те пуснаха много сок, листата попиваха и от техният сок.После суших."
Elena Stoyanova :
"Чай от ферментирали къпинови листа и ферментирали (с вишните без костилки) вишневи листа. За разкош и сушени листа от смокиня.
Къпиновите листа са от диви къпини . Берат се най-нежните в ранна пролет. Стриват се между пръстите ,да станат меки и влажни. Ферментирах ги в бурканче, поне 24 часа ,като преди това ги накиснах за половин час във ферментирала напитка от ягоди и бъз. После изсуших. Листата с вишни сложих към ферментацията на буркан, пълен с вишни, те пуснаха много сок, листата попиваха и от техният сок.После суших."
No comments:
Post a Comment