Съветите на екипа на Vita Rama за по-добро усвояване на Омега 3 и Омега 6 мастни киселини:
-
Спрете за известен период от време всички животински продукти – месо,
риба, яйца, млечни продукти; всички видове олиа и масла - зехтин,
сусамово, тиквено, слъчногледово, рибено и други; както и всички видове
рафинирани полуфабрикати като вафли, тестени изделия и други.
-
Намалете консумацията на следните растителни храни с високо съдържание
на мазнини: семена, ядки, маслини, авокадо и други. От семената и
ядките, препоръчваме: смляно ленено семе (до 1 супена лъжица), белено
конопено семе (до 20 грама), чиа семена (до 30 грама).
-
Увеличете приема на пресни плодове и зеленолистни зеленчуци.
-
Нека хранителният ви режим включва: зърнени безглутенови храни като
просо, елда, киноа, ориз, царевица и амарант, както и известно
количество бобови храни – нахут, леща, боб мунг, боб, грах.
Най-четени през седмицата | Week's Favourite
No comments:
Post a Comment