https://bg.food-and-recipes.com/publication/13318/
"Как се съхранява масло без хладилник
Понякога има ситуации, при които маслото трябва да се съхранява при стайна температура. Какво правят в този случай?
Маслото се поставя в емайлово или стъклено блюдо и се налива с много студена вода. Затворете капака. В тази форма можете да го съхранявате за много дълго време. Основното е, че всеки ден трябва да сменяте водата два пъти.
Маслото се поставя в контейнер и се излива със солена вода. В такава вода маслото не пожълтява и не става гранясало. Но водата също трябва да се сменя ежедневно.
Части от масло са опаковани в пергамент и поставени в тенджера. Изсипете солен разтвор (една супена лъжица сол на литър вода) и натиснете надолу с малък товар. Водата се сменя ежедневно.Парче масло се увива в кърпа, напоена с разтвор на оцет и се поставя в тенджера. След това поставете парче захар и затворете капака.Понякога домакините съхраняват маслото в стъклен буркан, в който се излива студена вода, подкисена с оцет.Маслото се поставя в бурканче и се поставя в тенджера със студена вода. Бурканът е покрит с влажна памучна кърпа, краищата на която са потопени във вода."
"Как се съхранява масло без хладилник
Понякога има ситуации, при които маслото трябва да се съхранява при стайна температура. Какво правят в този случай?
Маслото се поставя в емайлово или стъклено блюдо и се налива с много студена вода. Затворете капака. В тази форма можете да го съхранявате за много дълго време. Основното е, че всеки ден трябва да сменяте водата два пъти.
Маслото се поставя в контейнер и се излива със солена вода. В такава вода маслото не пожълтява и не става гранясало. Но водата също трябва да се сменя ежедневно.
Части от масло са опаковани в пергамент и поставени в тенджера. Изсипете солен разтвор (една супена лъжица сол на литър вода) и натиснете надолу с малък товар. Водата се сменя ежедневно.Парче масло се увива в кърпа, напоена с разтвор на оцет и се поставя в тенджера. След това поставете парче захар и затворете капака.Понякога домакините съхраняват маслото в стъклен буркан, в който се излива студена вода, подкисена с оцет.Маслото се поставя в бурканче и се поставя в тенджера със студена вода. Бурканът е покрит с влажна памучна кърпа, краищата на която са потопени във вода."
No comments:
Post a Comment