Зона за вегани: Как се прави кисело мляко от кашу?
- 1 чаша сурови ядки кашу
- 1 чаша филтрирана вода
- 3/4 чаена лъжичка или 2 капсули пробиотици (продават се във всяка аптека)
- 1/2 чаена лъжичка агар-агар (по желание, ако искате по-плътна консистенция на киселото мляко, ако не избягвате животинските продукти, може да ползвате и обикновен желатин)
Накиснете кашуто във филтрираната вода за 2 часа. За целта поставете кашуто в дълбока чиния и добавете. След няколко часа излейте водата и изплакнете ядките.
Прехвърлете кашуто в блендер, добавете 1 чаша вода, добавете пробиотици; за по-плътна консистенция добавете агар-агар или желатин. Ако пробиотиците са в капсули, тогава те трябва да бъдат отворени и изсипани в блендера. Разбийте за 1 минута.
Изсипете получената смес в буркан, затворете капака и оставете във загрята до 40 ° C фурна или на друго топло място за 12-16 часа. Ако киселото мляко е станало по-гъсто и също е придобило характерната си киселина, тогава можете да го прехвърлите в хладилника. Ако не, оставете киселото мляко за още няколко часа на топло място, докато получите желания резултат.
No comments:
Post a Comment