19.11.24

Как се топи пача мас?

1

НСС гъша (пача) мас
https://forum.xenos-bushcraft.com/viewtopic.php?id=752

  1. Дълбоко замразени мазни патешки изрезки.
  2. След като се поотпуснаха малко ги нарязах на приблизително равни кубчета
  3. Процедурата е същата, като при топенето на свинска мас, а кубчетата трябва да са еднакви, зада се получи по-равномерно топене
  4. След това на котлона, на тих огън и при постоянно разбъркване за около час – час и половина, и вече имах половин тенджерка пълна с гореща мазнина.
  5. Прецедих я през тензух и направо във формичките за крем карамел
  6. Резултата беше четири пълни формички с гъша (пача) мас - по около 150 мл. всяка и чинийка хрупкави джумерки за котката 
  7. След леко поохлаждане сложих и по една клечка за уши в центъра на всяка формичка, зада може след това лесно да се извади съдържанието. Ето какво се получи след една нощ на студа:
  8. Изваждането става на водна баня с хладка вода и е на лице блокче, готово за импрегнация на кожи и обувки:
  9. Смятам да съхранявам готовите блокчета във фризера, увити във фолио

2
V Торене на свинска мас Melting of lard








No comments:

Post a Comment