1
НСС гъша (пача) мас
https://forum.xenos-bushcraft.com/viewtopic.php?id=752- Дълбоко замразени мазни патешки изрезки.
- След като се поотпуснаха малко ги нарязах на приблизително равни кубчета
- Процедурата е същата, като при топенето на свинска мас, а кубчетата трябва да са еднакви, зада се получи по-равномерно топене
- След това на котлона, на тих огън и при постоянно разбъркване за около час – час и половина, и вече имах половин тенджерка пълна с гореща мазнина.
- Прецедих я през тензух и направо във формичките за крем карамел
- Резултата беше четири пълни формички с гъша (пача) мас - по около 150 мл. всяка и чинийка хрупкави джумерки за котката 
- След леко поохлаждане сложих и по една клечка за уши в центъра на всяка формичка, зада може след това лесно да се извади съдържанието. Ето какво се получи след една нощ на студа:
- Изваждането става на водна баня с хладка вода и е на лице блокче, готово за импрегнация на кожи и обувки:
- Смятам да съхранявам готовите блокчета във фризера, увити във фолио
2
V Торене на свинска мас Melting of lard
No comments:
Post a Comment