Facebook - Измишльотина "Прасковена лудост" ... или "Шарлота" на Geomil Georgiev
[Агар-агар употреба за плодове:]
Ето пак според описанието, агар агара който ползвам трябва да може с 1 чаена лъжичка агар агар да желира 500 мл вода до твърдо желе. Но понеже смесите които ползваме ( ягоди, череши, малини, праскови) си имат някаква по голяма плътност от водата - в този случай и по малко агар агар е достатъчен. Но понеже не става да кипнем сока от ягоди се прави следното. В една купа чакат смлени на сок да речем 500 мл череши. В едно джезве се кипва 100-120 мл вода. Когато водата кипне , започвам с една чаена лъжичка агар агар на прах , да посипвам леко праха в кипящата вода и с друга лъжица разбърквам да не става на топчета, след като слагаш агар-а може да е образува една пяна., но нищо, посипваш и другия останал и бъркаш. Може за няколко секунди да вдигнеш джезвето да не става много пяната и да разбъркаш, и така 10-тина секунди агара да покипи с водата. След това тази смес от джезвето веднага я сипваш в купата с сока от череши. Ако се забавиш започва да се желира моментално. След като я излееш при черешите, аз блендирам за 3-4-5 секунди да се смеси всичко хубаво, и после веднага в формата за торта или в купички - зависи какво правиш. След по малко от час трябва да имаш здраво желе
No comments:
Post a Comment