Булгурът се готви изключително лесно и бързо - достатъчно е да се залее с гореща вода и да се остави да набъбне, без нужда от варене. ... Вкусът му е мек и леко орехов, което го прави отличен спътник на зеленчуци, бобови растения, месо, риба или дори плодове ...
Булгурът се отличава и по това, че не изисква допълнително овкусяване с мазнини, тъй като текстурата му абсорбира ароматите на останалите съставки, с които се комбинира. Това позволява използването на по-малко сол и мазнини при приготвяне, което го превръща в здравословна и разумна алтернатива на ориза или пастата. Чудесен е и като основа за пълнени зеленчуци, вегетариански кюфтенца или дори като топла закуска с мляко и сушени плодове. Лесно се съчетава с къри, кимион, лимонена трева и кориандър..."


No comments:
Post a Comment