10.4.25

Как се вари просо (под налягане)?

1, 2, 3

1
Как се вари просто?

Просото се вари много лесно. За целта трябва да го накиснете за няколко часа, за да може да уври по-лесно.
След това сменете водата му и го залейте с чиста вода. Съотношението между вода и просо е 3:1. Просото се вари около 20 минути или докато водата се абсорбира напълноАко не накиснете просото ще го варите доста по-дълго време. Варете на умерен котлон, изчаквайки просото да поеме водата.


2
В тенджера под налягане (не дава избор за рекламите)
Есенна яхния с просо
https://blissfulhearts.bg

Инструкции 
Накисни 1 чаена чаша просо за 8 часа с малко ябълков оцет или пресен лимонов сок. Изплакни го и свари под налягане в Инстант пот с 1 ¾ чч вода за 10 мин. Изключи и след 10 минути освободи парата чрез клапана.


3
Как се приготвя просо?
https://gotvach.bg/

Почистеното просо се залива с вода в съотношение 2 до 2.5 към 1 и се вари на тих огън до готовност, т.е. около 15- 20 минути.

Важно е просото да се вари под похлупак, а след свалянето му от котлона, към него да се добави малко масло и да се остави добре да се задуши.

Със свареното просо може да направите каша от прососупа с просо или вкусно просо с картофи, което е особено подходящо за вегетаринаци и по време на пости.



No comments:

Post a Comment