Натурален ябълков оцет — Земя назаем
Алтернативни:
Ето и една стихотворна "рецепта за ябълков оцет от тетрадката на баба", която всъщост се оказва май рецепта за оцетна киселина.
"Ябълков оцет" (всъщност оцетна киселина)
Ябълките очистете
и измийте със вода,
със кората ги смелете
на машинка за кайма!
Тази каша поставете
в неметаленн, в стъклен съд
и на топло я сложете
ред процеси да спешат.
Ферментирал - прецедете
сокът сам да отлежи,
пак на топло го върнете -
десет до 15 дни.
Тъй оцет си пригответе
за салати, зимнина,
ценно здраве не хабете
със търговски вещества.
Тотю Ст. Ранков
Алтернативни:
- http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=24&t=2418
- http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%82
Ето и една стихотворна "рецепта за ябълков оцет от тетрадката на баба", която всъщост се оказва май рецепта за оцетна киселина.
"Ябълков оцет" (всъщност оцетна киселина)
Ябълките очистете
и измийте със вода,
със кората ги смелете
на машинка за кайма!
Тази каша поставете
в неметаленн, в стъклен съд
и на топло я сложете
ред процеси да спешат.
Ферментирал - прецедете
сокът сам да отлежи,
пак на топло го върнете -
десет до 15 дни.
Тъй оцет си пригответе
за салати, зимнина,
ценно здраве не хабете
със търговски вещества.
Тотю Ст. Ранков
No comments:
Post a Comment