7.8.13

Натурален ябълков оцет — Земя назаем

Натурален ябълков оцет — Земя назаем



Алтернативни:




Ето и една стихотворна "рецепта за ябълков оцет от тетрадката на баба", която всъщост се оказва май рецепта за оцетна киселина.

"Ябълков оцет" (всъщност оцетна киселина)

Ябълките очистете
и измийте със вода,
със кората ги смелете
на машинка за кайма!

Тази каша поставете
в неметаленн, в стъклен съд
и на топло я сложете
ред процеси да спешат.

Ферментирал - прецедете
сокът сам да отлежи,
пак на топло го върнете -
десет до 15 дни.

Тъй оцет си пригответе
за салати, зимнина,
ценно здраве не хабете
със търговски вещества.

Тотю Ст. Ранков

No comments:

Post a Comment