15.9.15

Тина и Кевин от село Алино | EVA.bg

Тина и Кевин от село Алино | EVA.bg
Зад уменията да се приспособят към селския бит и да поддържат фермата обаче стои „библията“ на семейството – книгата на английския агроном, писател, журналист и екоактивист Джон Сиймър The New Complete Book of Self-Sufficiency („Ново пълно издание по самодостатъчност“). Подзаглавието й е „Класическо ръководство за реалисти и мечтатели“. В книгата, прокъсана от четене, виждам подробни указания, придружени с илюстрации, в диапазона от „как да си направим ограда“ до „как да отгледаме прасето и да го оползотворим докрай“.
Авторът Сиймър е пионер на движението Slow Life още преди да се появи това социално явление и проповядва живот извън консуматорството, индустриализацията, генетично модифицираните организми и бясната градска надпревара.
Теориите и начинът му на живот включват всичко, което сега е във фокуса на водещи медии на Острова, в САЩ и в Канада: чиста храна, устойчиво развитие и т.нар. Downshifting – да излезеш от матрицата на корпоративното състезание и да си устроиш прост и щастлив живот, отглеждайки сам онова, което ти е необходимо. Не зная дали Кевин и Тина са реалисти или мечтатели, но си мисля дали любовта им не е най-силният подтик към самодостатъчност?

No comments:

Post a Comment

Най-четени през седмицата | Week's Favourite