13.9.22

! Не е безопасно да се изгарят борови игли в камина?



"Изгаряне на бор срещу кедър

Въпреки че борът има много неефективни свойства за дърва за огрев, които да се използват в печка или камина, може да се използват бор и други иглолистни дървета с някои предпазни мерки. В регионите, където дървесината от иглолистни дървета е изобилна, твърдата дървесина е трудна за намиране, трябва да я използвате и често можете да я получите безплатно. Свободното е чудесно нещо, но по-желаното дърво от дърво е по-ефективно и по-чисто дърво, което да гори. Винаги използвайте опитни твърди дърва за отопление с по-малко отрицателни ефекти върху системите за изгаряне на дървесина.

Основният проблем с изгарянето на бор е, че има значителни твърди отлагания на запалим "креозот", който ще се натрупва в печката или в коминната камина. Това изграждане на запалим креозот през сезоните на употреба може да се възпламени и да предизвика пожар в печки и камини. По този начин има леко повишен риск от пожар при използване на смолисти дървета.

Всички иглолистни дървета, включително и борът, ще изгорят горещо със светкавица от високи температури, но топлината няма да бъде устойчива във времето. Пожарът от иглолистна дървесина трябва често да се посещава с големи обеми от дървесина и да се отделят неизгорели горими материали, които покриват изгарянето. Възможно е да се получи пожар на дима, така че е изключително важно да се почиства редовно димоотвор."

No comments:

Post a Comment