15.10.22

Картофи в оранжерия (авг за дек / фев за май)



Характеристики на отглеждането на картофи в оранжерия
https://bg.vomturmhaus.com/harakteristiki-na-otglezhdaneto-na-kartofi-v-oranzheriya]
...

Време за (садене)

В отопляемите оранжерии картофите се препоръчват да се засаждат в края на август, за да се берат в началото на декември или в края на февруари - началото на март, за да се берат зрели грудки в края на пролетта. Лятното засаждане в оранжерията се практикува само ако е възможно да се обуслави структурата, тъй като температурата на въздуха в оранжерията е много по-висока от температурата на открито поради парниковия ефект.

Неотопляемите оранжерии са подходящи за засаждане на картофи само през пролетта, тъй като през зимата няма да е възможно да се поддържа необходимата температура. За да направите оранжерията възможно най-топла, се препоръчва да я изградите с двускатен покрив и да инсталирате в посока от запад на изток. Засаждането на грудки се отлага за период, в който дневната светлина ще бъде най-малко 10 часа на ден. ...


...

Избор на седалка

Картофите растат добре на насипни почви и съставът им не е толкова важен, при условие че торовете се прилагат редовно. Количеството и качеството на реколтата директно зависи от плътността на почвата на мястото на образуване на грудки, така че оранжерията трябва да бъде разположена върху пясъчна почва или лек чернозем. Плътните и по-тежки почви се обработват чрез въвеждането на речен пясък в големи количества.




Отглеждане на картофи в оранжерия
https://bgdahan.com/krasa/12209-otglezhdane-na-kartofi-v-oranzherija.html

No comments:

Post a Comment