13.2.15

Блогът на Деси за здравословен начин на живот » Blog Archive » Кокосовото масло – супер храна и супер козметика

Блогът на Деси за здравословен начин на живот » Blog Archive » Кокосовото масло – супер храна и супер козметика

От коментарите:
  1. Maneva Публикува: 
За заинтерсованите,намерих и начинът за СТУДЕНОПРЕСОВАНО кокосово масло:“Когато приключите с изстискването, остава да се отдели водата от мазнината и да си консервирате готовото масло в подходящ съд.Естествена ферментация – Кокосовото мляко се смесва с кокосовата вода в прозрачен буркан или бутилка и се оставя на стайна температура за 20 часа (не повече!). Този процес ще позволи на протеините (белите съставки), мазнината и водата да се разделят на отделни пластове – протеина остава на повърхността, мазнината плува по средата, а водата пада най-долу. Съберете само мазнината (средния слой) като внимателно отделите протеина и отлеете вече най-горния слой. Прецедете мазнината през тензух или марля. В крайна сметка трябва да се получи безцветна до бледожълта мазнина, която в хладилник ще се стегне и ще заприлича на свинска мас.“Приятен ден!
  1. desi Публикува: 
Да, и аз процедирам по подобен начин когато правя кокосово мляко и сметана, но оставям буркана в хладилника. Иначе ако се остави на топло ще ферментира напитката. Благодаря ти, че сподели! :)

Органично кокосово масло Nutiva - 426 г < zoya.bg

Цена: 22.95 лв
Органично, студено пресовано кокосово масло, направено от пресни кокосови орехи, а не от изсушени. Не съдържа никакви ГМО съставки, не е избелвано, не е рафинирано или хидрогенизирано, не съдържа изкуствени аромати. Със свеж аромат и вкус на кокосов орех!
Кокосовото масло съдържа около 50% лауринова киселина, рядко срещана мастна киселина, която се съдържа в майчиното мляко. Тя подпомага добрия метаболизъм и притежава антивирусни, антигъбични и антибактериални свойства. Кокосовото масло съдържа около 92% наситени мазнини и около 1% Омега-6.
От 60-те години насам кокосовото масло е несправедливо класифицирано като вредно за здравето, като бива съотнесено към проучвания, които показвали, че наситените мазнини в кокосовото масло запушвали артериите. Кокосовото масло, използвано в тези проучвания, обаче се оказало хидрогенизирано, а не непреработеното чисто кокосово масло, използвано от векове от човечеството. Хидрогенизирането е изкуствен процес при който се добавя молекулата на водорода, за да се направят маслата по-трайни.

Здравословните бебешки храни често включват в състава си чисто непреработонето кокосово масло, тъй като то е изключителна суперхрана!Непреработеното кокосово масло е богато на есенциални мастни киселини, които са полезни и препоръчвани за поддържането на добро здраве.
Препоръчваме консумирането на 3 с.л. органично кокосово масло на ден.
Освен отличните хранителни стойности кокосовото масло оказва също и чудесно въздействие върху сухата кожа - можете да използвате за масаж на цялото тяло или върху сухите и/или увредени участъци от кожата.
Противопоказания
Благодарение на съдържащите се мастни киселини, кокосовото масло не трябва да се използва за мазна кожа, с големи пори или склонна към акне кожа, тъй като може допълнително да уголеми порите или да ги запуши.

Кокосово маслo - био - 200/500/1000 мл < zoya.bg

No comments:

Post a Comment