2.2.15

PH равновесието, като показатели за здраве :: BG-Mamma

PH равновесието, като показатели за здраве :: BG-Mamma

Храни, които генерират киселини и алкали:

Храните могат да бъдат класифицирани като киселинни и алкални. Алкалите са разтворими соли, а киселините са корозивни агенти, които трудно се комбинират с други вещества. Балансираната диета съдържа 40% киселинни и 60% алкални храни. Ето един кратък списък на киселинно-алкални храни:

Високо алкални
Боб, зрели банани, фурми, смокини, сини сливи, сушени плодове, бадеми, авокадо, зелен фасул, цвекло, къпини, моркови, боровинки, кисело грозде, сушени праскови, нар, сливи, малини, спанак.

Неутрални мазнини
Студено пресовани, бадемови, от авокадо, от кокос, от рапица, от памуково семе, зехтин, от шафран, от соя, от слънчоглед, орехови.

Алкални
Люцерна, ябълка, свежа кайсия, артишок, броколи, брюкселско и обикновено зеле, пъпеш, карфиол, целина, череши, кестени, кокосово мляко, прясна и сладка царевица, краставици, патладжани, чесън, джинджифил, цариградско грозде, грейпфрут, пресен и суров хрян, праз лук, лимони и кората им, марули, манго, дини.

Високо киселинни
Алкохол, корен от артишок, ечемик, хляб, елда, кофеин, кафе, житни растения, яйчен крем, лекарства, всички видове брашно, сушен джинджифил, мед, суха леща, просо, овесени храни, фъстъци, ориз, ръж, соев хляб, соева паста, сорго, зърнени храни, спагети и други видове паста, захарна тръстика, сурово цвекло, тютюн, индийско орехче, пшеница, месо, риба, пиле.

Киселинни
Аспержи, сушен боб, кашу, сушен кокос, боровинков сок и концентрат, жълтък на яйце, плодови желета, (консервирани, сулфирани, подсладени сладка), сладко грозде, продукти от пастьоризирано мляко, сушен грах, джанки, пържено тофу, варени кестени.

Киселинни мазнини
Масло, сметана, маргарин, свинска мас.

Рак ли? Лечение на “неизцелимото” с храна! < svoizbor.com

By Martina Ivanova
...
КОМЕНТАРИ:
Antoaneta Petrova on April 5, 2012 at 20:38... В човешкият организъм PH на кръвта е 7.43. Ако това Ph падне до 7.1 то настъпва смърт. Разликата е малка, нали?
Ph на урината е друго нещо. Тя може да се измери с Ph ленти или Ph метър. Добре е да е леко алкална 6.3-6.5
...
CTOMAHA on December 29, 2012 at 02:22
Единственото нещо, към което организмът има абсолютна нетърпимост, е промяната в алкално-киселинния баланс, защото протичането на химичните реакции зависи от него. Затова и го поддържа в тясната граница от 7.35 – 7.45. В този смисъл алкализиране или подкиселяване е възможно само на урината в резултат на изхвърлените от бъбреците излишни кисели или алкални еквиваленти с цел оставане в горепосочения диапазон. Така че раковите клетки не са в летаргия при pH 7.4. При 8.5 действително ще умрат, но ние ще сме умрели много преди това ( при pH над 7.8 ).





PH метри (Пе Ха метри) - измерва

Електронни уреди за измерване на киселинност на определена субстанция - вино, гроздова мъст, бира, бирена мъст, вода и т.н. < beer-bg.com

No comments:

Post a Comment