28.4.16

Мляко от кашу | ВЕГЕ Съ ЗНАНИЕ

Мляко от кашу | ВЕГЕ Съ ЗНАНИЕ

Десислава Ичкова added a new photo. - Десислава Ичкова
КОМЕНТАР: Деси ако искаш го накисни, няма никакъв проблем smile emoticon но по принцип кашуто се обработва предварително по някаква по особена схема, понеже иначе е токсично и не се води сурова ядка, защото обработката му е топлинна, до колкото знам smile emoticon та затова аз не го кисна и тук. А когато го смеля така, след това самото мляко ми се сгъстява още, като престои и ми харесва повече, но това е въпрос на предпочитание. Като цяло кашуто не е от най-здравословните ядки wink emoticon обаче пък на това мляко е неустоимо вкусно и за това си струва компромиса smile emoticon поздрави и весели празнични дни

Самата рецепта за мляко от кашу: 
Продукти: 
1 кг непечено кашу
200 гр лимец500 мл изворна чиста вода
 Приготовление:

Ден 1: изсипваме лимеца в един буркан и го измиваме добре. Заливаме го с изворната водичка и го оставяме така да престои два дни, като от време на време може да го поразбъркваме.
Ден 3: изсипваме кашуто в блендера, може би на два пъти е най-удачно да блендираме такова количество, изливаме половината количество от житната вода и доливаме с изворна вода, да се покрият ядките. Блендираме до получаването на гладка кремообразна смес. Повтаряме и с останалото количество ядки, житна вода и изворна вода. Изсипваме готовото мляко в съд за съхранение и оставяме в хладилник.
Ден 5: млякото е готово

No comments:

Post a Comment