6.6.18

Митът за Омега 3 и Омега 6 мастни киселини

Съветите на екипа на Vita Rama за по-добро усвояване на Омега 3 и Омега 6 мастни киселини:
  • Спрете за известен период от време всички животински продукти – месо, риба, яйца, млечни продукти; всички видове олиа и масла - зехтин, сусамово, тиквено, слъчногледово, рибено и други; както и всички видове рафинирани полуфабрикати като вафли, тестени изделия и други.
  • Намалете консумацията на следните растителни храни с високо съдържание на мазнини: семена, ядки, маслини, авокадо и други. От семената и ядките, препоръчваме: смляно ленено семе (до 1 супена лъжица), белено конопено семе (до 20 грама), чиа семена (до 30 грама).
  • Увеличете приема на пресни плодове и зеленолистни зеленчуци.
  • Нека хранителният ви режим включва: зърнени безглутенови храни като просо, елда, киноа, ориз, царевица и амарант, както и известно количество бобови храни – нахут, леща, боб мунг, боб, грах.

No comments:

Post a Comment