16.6.18

Любомила Кривошиева и нейната битка за спасяване на дивите животни


Любомила Кривошиева и нейната битка за спасяване на дивите животни


DMS DIVITE на 17777 - съобщението е дарение от 2 лв. за организацията.

Дивите Животни / Wild Animals is with Yanitsa Dimova.
ТУРШИЯ - ЕДНА БОДЛИВА КОЖА И ДВЕ ИЗЦЪКЛЕНИ ОЧИ..
Тя е драскала по стената почти до последния си дъх, ноктите на предните и лапи са напълно изпилени до кожа.. В тъмното мазе е търсила изход, напразно. Стояла е там много много дни и е умирала бавно в тъмнината, невидима..
Мазето е място за туршии и вещи, които човекът не употребява, не е място за таралежи, но има ли как да обясниш на животните да не влизат в човешките капани?!..
Тя дойде по спешност, потънала в смрадтта на собствената си урина, абсолютно безпомощна вече. Дехидратация отвъд границите на това, което може да се повярва. Температура на тялото толкова ниска, че термометърът въобще не я отчита. Неподвижна, с изцъклени невиждащи очи. Агония..
Спешно е да вливаме течности, но няма вени, всичко е колабирало. Последен вариант в югуларната вена на врата, няма я, не се вижда.
"Спира да диша, дай кислород!.."
Туршия умира мъчително след огромната битка, точно когато помощта за нея дойде....
Обаче НЕ, ние не сме съгласни и с д-р Димова във ветеринарна клиника Добро хрумване се запъваме и НЕ ПУСКАМЕ този живот да си отиде. Признавам, борихме се дълго и беше безнадеждно, но Туршия е с нас сега, на крака, жива и гладна, а очите не са изцъклени вече в нищото. Мазето е зад гърба и, а хубавите поляни я очакват, само да натрупа тегло и да усети, че е жива...
Още малко, още съвсем малко, бодлива!..
***
Ако имате желание да ни помогнете, това са начините:
https://wildanimals.bg/donation
Благодарим ви!



No automatic alt text available.
 





No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

No comments:

Post a Comment