26.8.14

Как да третираме плодовете и зеленчуците | Здрави и красиви | Добрич Онлайн

Как да третираме плодовете и зеленчуците | Здрави и красиви | Добрич Онлайн

Продуктите трябва да се накисват в хладка вода за около 15 минути, като във водата е добре да сложим лъжица сода, ябълков оцет, лимонов сок, сол или няколко капки екстракт от грейпфрут.
Ето как става това:
В купа с вода слагате продуктите и след това в чаша разбърквате супена или чаена лъжица сода, в зависимост от количеството на продуктите. Добавяте този разтвор към купата с плодове и зеленчуци и оставяте да престои 15 минути. След това изплаквате и продуктите са готови за употреба. Същата е процедурата и при третирането със солев или оцетен разтвор. При използването на концентрат от грейфрут трябва да капнете няколко капки - до три, в зависимост от количеството, което искате да почистите. По този начин голяма част от бактериите, паразитите, химикалите биват елиминирани и вие можете спокойно да ги консумирате. Промяната на PH-то, осъществено чрез алкален или киселинен разтвор (сода или киселина) убива бактериите, паразитите и техните яйца, разтварят се и остатъците от торове, пестициди и други химикали.

No comments:

Post a Comment