17.8.15

Кейл - полезно листно зеле, лесно и устойчиво за отглеждане...

Кейл Мания | Здравей
Кейл или така наречения Цар на зеленолистните. Той е от рода на кръстоцветните зеленчуци като зеле, броколи, брюкселско зеле… Той е отличен източник на антиоксиданти, желязо, калций, витамините А, С и К, нискокалоричен е и е много богат на фибри. Кейл е чудесен за изчистване на организма, понижава нивата на лошия холестерол, има положителен ефект при възпалителни процеси от типа на артрит, астма и автоимунни заболявания.
Кейл, суперхрана срещу болести - apteka-optima.com

Кейл - Листно Зеле -/gotvach.bg

Непознатият Кейл - organica-dobrostan.blogspot.com

Листно зеле, кейл - menumag.bg
Традиционно листното зеле се готви на супи (тосканската риболита, португалското калдо верде, галисийското калдо гайего) или пък напюре с картофи, както правят в Ирландия и Дания... Общо взето всеки ресторант отвъд океана по някакъв начин включва хрупкавите плътни листа в менюто си, пък било дори и като съвсем лесна гарнитура от кейл с чесън и зехтин, просто обърнати за секунди в тигана.
... се отглежда изключително лесно, а вкусът и полезните му свойства са безспорни.







No comments:

Post a Comment