23.8.15

БЛИЦ Здраве - Д-р Димитър Пашкулев: Имунитетът се подсилва с витаминозна храна и много движение!

БЛИЦ Здраве - Д-р Димитър Пашкулев: Имунитетът се подсилва с витаминозна храна и много движение!
Д-р Пашкулев, зимата вече е тук, а с нея ни дебнат поредната грипна епидемия и простудните заболявания. Как можем да подсилим имунитета си в този сезон?
- За да функционира нормално такава сложна система като човешкия организъм, са ни необходими минерали, витамини, аминокиселини, антиоксиданти и т.н. Най-ефективна в този сезон е комбинацията от магнезий, цинк, селен, витамини С и В6, ехинацея, кръвен здравец, босилек, джинджифил и редица други специфично полезни билки, хомеопатични и цветотерапевтични екстракти. Но основно си остава пълноценното хранене с богата на витамини храна, закаляването, движението и психоемоционалната стабилност. Това не може да замести нито един лекарствен продукт или хранителна добавка.
...
В практиката си съм установил и чрез изследвания към БАН съм доказал, че повечето хора имат недостиг на няколко ключови минерала: магнезий, цинк, селен, силиций, йод и др. Най-добре е набавянето им да става предимно чрез храната - повече зеленчуци, натурални ядки, семена и цветен прашец. Но ако се налага този процес да се ускори, тогава е добре да се включат и профилирани добавки вместо общи формули. По-рядко, при определени групи, се среща недостиг на желязо, калий, калций и други минерали. И тук храната е в основата, като може да се използват за определено време и съответни единични или комбинирани с по 2-4 съставки препарати.

No comments:

Post a Comment