29.9.18

Упорити гъбички по котката

Упорити гъбички по котката

kaldata.com
Q
Преди 7 месеца, когато започнаха проблемите я отведох на ветеринар, той ми каза, че котката ми има гъбички и от тогава само правим ваксини,хапчета,пръскам я с препарати, какво ли не правя, но нищо не помага.Опитахме с различни видове ваксини, но за сега само парите си давам, а резултат няма...
Проблема е такъв, че по-някога космите и опадат до голо на петна с неправилна форма, но в повечето случаи е като постригана на петна, също така има и ранички малки люспести, понякога на местата където е оголено, но не винаги, предимно по гърба,началото на опашката, и на задните крака, откъм корема, и отзад.Петната се проявяват най-често по шията в момента от главата до гърба и предните лапи(главата и врата )е като постригана.Котката постоянно се лиже и чеше, никога не е излизала и не знам как е заразена, имам още три котета, но те не се заразяват.

A1
... първата алтернатива е да я оставиш на мира. Може да е алопеция, което означава просто оплешивяване, вкл. временно. По описание ми прилича на това, същото което кара моя котка. Тогава професор Александров ни назначи кортизон, с уговорката, че по-вероятно е това да не помогне, но проблемът да отшуми с времето от самосебе си. И така стана.

Може да е екзема. Трябва да внимаваш какви почистващи препарати ползвате вкъщи. Също, ако къпете котката с шампоан или сапун, прекратете това. Навремето ние гледахме тридесет котки, но само две получаваха екзема и алопеция.

Втората алтернатива е да питаш в Банско за д-р Иван Попов, който по-рано работеше в София, и от когото мнозина бяха доволни. .

A2
Tвърде възможно е да е трихофития, но да не е лекувана правилно, но може да е и космояд. .
Заведете котката в някоя ветеринарна клиника, където правят лабораторни изследвания - ... да разберете причинителя на кожния проблем при животинчето и да го излекувате. Не ходете повече при ветеринаря който не е помогнал.
За облекчаване на страданието... мажете обезкосмените участъци с мехлем от невен.
...
Бих те посъветвала да я къпеш с качествен бебешки шампоан, защото котката може да има алергия към котешкия.
Мехлема от невен се продава по аптеките - за хора е, но става и за животни.

Ако имаш желание, можеш да го приготвиш и сам по тази рецепта:
Мехлем от невен 
Четири препълнени шепи свеж невен (листа, цвят и стъбло), нарязани на дребно в 500 г чиста свинска мас, се запържват леко, разбъркват се и се свалят от огъня. Покрива се и се оставя да престои един ден. После се затопля и се филтрира през марля. Пресипва се в чисти съдове. 

Относно храненето -... опитай да я храниш с варена или сурова риба - може да и хареса. Имах котка, която много обичаше яйца - ... сурови.
Давай и перлички рибено масло, ако трябва насила. Полезно е за имунитета на животни и хора. Дозата не е от значение, затова и давай повече, поне в началото.
Ако котката излиза извън жилището, ограничи временно разходките, защото може да има алергия към някои растения. Местенцето, на което ... лежи, покривай с памучна материя.


No comments:

Post a Comment