29.9.18

Котешка микоза/гъбички,лишей/

Котешка микоза/гъбички,лишей/

Q
От 2 месеца си имам много красив и сладък бял персиец.
За беда,онзи ден разбрахме,че е носител на една много неприятна зараза-гъбички и лишеи по кожата,които ужасно сърбят и са доста големи и зачервени.
Цялото ни сем-во е заразено,без детето.
Изписаха ни мехлем за мазане,а на котето-антибиотици.
Въпросът ми е-след като се излекуваме,има ли опасност пак да се заразим,защото лекарят ни каза,че някои котки си носят по рожедение този вирус,който се предава при контакт с животното и негови косми.

A1
Имала съм котки с лишеи - в интерес на истината след третирането с йод не лишеят не се повтори. Предполагам, че лекарят се е презастраховал, когато ви е казал това. 

A2

Предполагам че заболяването е микроспория. Гледам персийка 14 години. Още като го купихме се оказа че е заразено. Големи мъки бяха но го излекувахме с йод и мехлем.  мога да попитам ветеринаря как се казва. Къпах котето с шампоан низорал но не помогна.В никакъв случай не къпете котето защото се разпространява навсякъде. Бяхме се заразили всички петната по кожата са даста червени с ясни очертания спомня че се мазахме с антимикотичин спирт анти-мико-  бета. Крем низорал също помага. По възможност много не мокрете петната.На децата за съжаление магат да се появят петна по главата опада косата на кръгли петна. Лекува се с йод и мехлем от стрити пресни листа на живовляк и сяра на прах. Налага се кото лапа. Надявам се това да не е вашия случай . Микроспорията е гъбична инфекция а не вирус. Дезинфекцирайте къщата с р-р на доместос. След кото го излекувате няма да има проблемако не го къпете..
... почистете местата където котето спи и пода като при всяко почистване и много не го гушкайте.

A3 
Във всяка ветеринарна аптека може да се намери един спрей -Зоомикол.Много е ефикасен и за хора и животни.Микозите са упорити заболявания и трябва да се третират дълго време. 
След  пълното излекуването няма опасност от повторно заразяване.
На котето  ветеринарен лекар ли му изписа антибиотици? 


Гъбична инфекция помощ??!!

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=cats&Number=1949042825&page=23&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1
Препарати:
клотримазол ( и Канестен са с едно и също активно вещество)
антигъбичен спирт - антимикодермин или нещо подобно
хибискръб (операционен дезинфектант)

A4

Само с Клотримазол ми е минавало - преди мнооого, много години, храних, гушкайки, едни улични сладури на двора, и бях уплашена от това петно, което ми се появи на свивката на коляното, изведнъж, със страшно парене и сърбеж. С идеална кръгла форма, Кожния рече - аха, коткии, ясно. С клотримазол мазах няколко дни и се махна. Освен това ми рече, ако видя някакво начало на зачервяване, да го третирам с обикновен антигъбичен спирт - май беше антимикодермин или нещо подобно. Но не се наложи.

A5  
Клотримазол и Канестен са с едно и също активно вещество. Различни производители, различна технология и ефективност. Мазане, мазане и пак мазане. Осмукване на дома, ако имаш деца ги изведи от тези помещения за известно време ваканция е. Гъбичната инфекция поразява само организми с отслабнала имунна система. Трябва да вземаш нещо за имунната защита, но препаратите там са наистина скъпи. Утре сутринта ще разпитам за тях какво има на пазара.
За съжаление всяко вземане на антибиотик ще връща гъбите отново/ може би, дай Боже не/ взнимавай. 

No comments:

Post a Comment

Най-четени през седмицата | Week's Favourite