https://zemedeleca.bg/%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0/%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0/item/20061-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%B8.html
1
"Покафеняването на семките е единият от признаците за определяне на времето за бране на ябълките. Но това не е единственият признак.
Другите признаци за зрялост са:
2
. Придобиване на характерните за сорта окраска на плодовете
3
. При проба - сравнително лесното откъсване на дръжката от клонката.
4
Късните сортове ябълки могат да се берат до края на октомври, дори до началото на ноември.
5
Единственото нещо, с което трябва да се съобразявате е да се следи времето, за да не бъдат осланени.
Петър Кръстев"
1
"Покафеняването на семките е единият от признаците за определяне на времето за бране на ябълките. Но това не е единственият признак.
Другите признаци за зрялост са:
2
. Придобиване на характерните за сорта окраска на плодовете
3
. При проба - сравнително лесното откъсване на дръжката от клонката.
4
Късните сортове ябълки могат да се берат до края на октомври, дори до началото на ноември.
5
Единственото нещо, с което трябва да се съобразявате е да се следи времето, за да не бъдат осланени.
Петър Кръстев"
posted from Bloggeroid
No comments:
Post a Comment