https://gotvach.bg/n5-88012-%D0%9E%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5_%D0%B4%D1%8E%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5_%D0%95%D1%82%D0%BE_%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE
"- Дюлите трябва да са обрани, когато цветът на кожицата им е жълтеникав, мъхът по тях е намалял и се премахва лесно, а при разрязване семената са видимо тъмнокафяви;
- Дюлите лесно започват да гният и заради това те не трябва да се оставят на открито или да се покриват;
- За съхранението на дюлите се препоръча да се поставят в касетка, постлана с хартия. Не се съхраняват в едно помещение заедно с круши, тъй като те отделят газта на зреенето - ацетилен;
- Плодовете се съхраняват в помещение с висока влажност и оптимална температура 8 градуса. Така могат да се запазят до края на декември."
"- Дюлите трябва да са обрани, когато цветът на кожицата им е жълтеникав, мъхът по тях е намалял и се премахва лесно, а при разрязване семената са видимо тъмнокафяви;
- Дюлите лесно започват да гният и заради това те не трябва да се оставят на открито или да се покриват;
- За съхранението на дюлите се препоръча да се поставят в касетка, постлана с хартия. Не се съхраняват в едно помещение заедно с круши, тъй като те отделят газта на зреенето - ацетилен;
- Плодовете се съхраняват в помещение с висока влажност и оптимална температура 8 градуса. Така могат да се запазят до края на декември."
Берем дюлите, когато пожълтеят
"Първите слани са слаби и кратковременни и не са в състояние да повредят твърдите плодове на дюлите. Нормалното време за прибиране на дюлите настъпва от средата на октомври и може да продължава до средата на ноември.
ПЛОДОВЕТЕ НЕ ЗРЕЯТ ДРУЖНО
No comments:
Post a Comment