23.1.13

Куркума - източник на естествени антиоксиданти - AgroNET.bg

Куркума - източник на естествени антиоксиданти - AgroNET.bg

"Ключът към правилното използване на куркума е, че в Южна Азия хората не възприемат познатите ни малки опаковки с подправки. Те измерват необходимото количество със специална лъжица или дори с мерителна чашка. Подправките са в основата на тяхната хранителна пирамида, както зърнените култури са в основата на нашето хранене. Изключително умелото използване на голям брой подправки е в основата на почти всяко ястие..."

Куркума-красиво цвете, подправка и чудодейно лекарство на XXI век - kasnaprolet9999.blog.bg


„Ако трябваше да избера една единствена билка, която да посрещне всички хранителни и здравни нужди, без много колебание бих избрал индийската подправка куркума. Тя може да помогне при почти всяко лечение, което не е по силите на никоя друга билка.”, заявява д-р Дейвид Фроли, основател и директор на Американския институт по ведически изследвания в Санта Фе, Ню Мексико...

Начин на приложение: 1 чаена лъжичка куркума на прах се залива с чаена чаша вряла вода и се оставя за 5 минути да се запари, след което се пие.
Важно: Приемайте само една чаена чаша билков чай на ден, с изключение по време на остри периоди – като например, когато имате настинка или грип, тогава ще можете да го приемете три пъти на ден, но за не повече от 4 дни."

No comments:

Post a Comment