1.1.13

Ако ви се хапва нещо солено - fema-bg.com


Ако ви се хапва нещо солено - fema-bg.com

"Ако ви се яде нещо кисело, възможно е да сигнализира имунитетът. А организмът по този начин се опитва да набави липсата на витамин С. Неочаквано пристрастяване към киселото може да се появи и по време на токсикоза. Когато в организма попадат отровни вещества, клетките на имунната система , опитвайки се да ги неутрализират, също се обръщат за помощ към витамин С.

Между другото, ако сте били несдържани, когато сте обядвали и сте изяли прекалено много, завършете трапезата с нещо киселко. Киселите продукти добре разграждат мазнините и подобряват храносмилането."
...
Солено често ви се яде при обезводняване на организма. Употреба на сол е най-простият начин да се задържи течността в организма. Соленото може да ви привлича и при нарушаване на работата на щитовидната жлеза, тъй като например, безграничната привързаност към цветното зеле показва, че на организма не му достига йод.

Непрекъснато ми се яде кисело. Какво означава това? - lekar.bg

"КИСЕЛО, това е сигнал за понижена киселинност на стомаха. Това се случва при гастрити с недостатъчна секреторна функция, когато се изработва малко жлъчен сок. Това може да се провери с помощта на гастроскопия.
...
СОЛЕНО. Ако непрекъснато ви се ядат кисели краставички, солена риба и храната непрекъснато ви се струва безсолна, може да става дума за обостряне на старо или възникване на ново огнище на инфекция в организма. Практиката показва, че най-често тези проблеми са свързани с пикочо-половата система - цистит, простатит и др."

Кажи ми какво ти се яде, за да ти кажа от какво си болен - stars.bg

No comments:

Post a Comment